Op vakantie in Valencia

Op vakantie in Valencia

ValenciaVoor de Nederlanders onder ons. Op vakantie in Valencia is helemaal hip, maar wat zijn nu echt dé plekken om te bezoeken om niet gezien te worden als tourist? Ik leg het je uit.

Rusafa. De wijk van nu voor alle hippe mensen in Valencia, met goede restaurantjes, gezellige cafés en uitgaanclubs. In de straat genaamd ‘Calle Cadis’ zul je vele cafés ontdekken waar je goedkoop en lekker kunt eten en drinken. Ontbijten kan bij La Mas Bonita, gevestigd in deze straat of bij Dulce de leche in ‘Calle Cuba’ paar straten verder op. Om in de avond uit te gaan in deze wijk kun je naar Club play gaan, in de zelfde straat als Dulce de leche, naar Nylon of naar Playground. Maar om culturele sfeer te proeven raad ik aan om op vrijdag naar micro theatre te gaan, Spaanstalige toneel van 15 minuten. Kosten zijn 3,50 euro per voorstelling. Voor wat sfeer is Finestra een goede plek om naar toe te gaan. Hier serveren ze willekeurig kleine pizzas.

Valencia

Een andere wijk met goedkope restaurants en cafés is Gran Via, Valencia. En dan met name de straat Calle Conde Altea. Met restaurants als L’ambrusqueria en Cassella en cafés als Bagoas en café Ballí.
Oversteken op Calle Gran Via en je zult komen bij Marcado Colon wat geweldig is om lekker te lunchen of een kopje koffie te drinken, na jaren wonen in Valencia blijft deze plek iets bijzonders hebben. Hier vind je natuurlijk ook Calle Colón, dé winkelstraat van Valencia met alle grote winkelketens.

Houd je van natuur? Dan is een kijkje nemen in de Botanische tuinen een optie. Geweldig park dat al meer dan honderd jaar bestaat. Vroeger gebruikt voor de universiteit van Valencia nu een plek met prachtige bomen, planten en bloemen.

Voor de rest in La Ciudad de las Artes en Ciencias prachtig om te zien, net zoals park Turia waar in dit ligt. Het strand, zowel Malvarosa als El Saler. Bij El saler strand bevindt zich dichtbij ook Albufera, grootste natuurpark van Europa.

Geniet van Valencia! En vergeet niet, wil je een activiteit binnen of buiten Valencia? Neem contact op met ons en wij zullen zien wat wij kunnen betekenen voor jou!

#PickupSmile

Like our Facebook and follow us on Instagram!