Valencia de stad van de barretjes en restaurants

Valencia de stad van de barretjes en restaurants

19 septermber 2015.

De nazomer in Nederland: koud en nat. De nazomer in Valencia: nog altijd een stralende zon. De terrassen zitten vol en op het strand vangen de Spanjaarden en de toeristen de laatste zonnestralen van een prachtige zomer.

Korte beschrijving van de afgelopen zondag: een groot strand, een lichtblauwe zee, een aangenaam windje. Ofwel lekker genieten van de zon en dobberen in het warme zeewater.

En na zo’n heerlijke dag strand? Naar één van de vele barretjes die Valencia kent. In Rusafa, el Carmen, Eixample of aan het strand zelf.

Valencia de stad van de barretjes en restaurants

Rusafa is een oude kunstanaarswijk waar zich veel vintage barretjes bevinden. Je kunt er goed eten in een van de restaurants of op de Rusafa Markt. Hier worden groente, fruit, vlees en andere etenswaren verkocht.

El Carmen is de bekendste wijk van Valencia. Met haar eigen historie en bezienswaardigheden. Plaza de Virgen is een plein in het centrum van Valencia behorend tot El Carmen. Hier bevindt zich onder andere de kathedraal van Valencia, de bekende Turia fontein en veel leuke restaurants.

Eixample; de mooiste wijk van Valencia. Chique restaurants, hippe cafés, brede straten en prachtige gebouwen. Er doorheen lopen is al een feestje. Het is de Upper-east side side van New York en de Pijp van Amsterdam. Loop de straat Calle del Conde de Altea af en je zult verbaasd staan van het aanbod van goede maar goedkope restaurants. Nog een pluspunt, Pickup Valencia bevindt zich aan deze straat!

Ook aan het strand zijn er heerlijke barretjes, onder andere La más bonita, een plek die je als bezoeker van Valencia gezien moet hebben. Zeker als je van taart houdt. La más bonita heeft elke soort taart die je maar wilt. Met een huisgemaakte smoothie kun je genieten van de zon in de achtertuin van het restaurant. Kom tot rust en voel je geen toerist maar een levensgenieter.

Valencia de stad van de barretjes en restaurants

#PickupSmile

Klik hier voor nog meer weetjes over Valencia!

Valencia de stad van de barretjes en restaurants